Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grannar i Rättvik har kommit till vägs ände

Grannarna bor på var sin sida om vägen som de äger tillsammans. Dräneringsarbete hos den ena grannen upprörde den andra och ärendet gick till domstol. Nu förlikas parterna.

Annons

Det var när en fastighetsägare i Rättvik utförde byggnads-, grävnings- och dräneringsarbete som bråket med grannen uppstod.

Mellan fastighetsägarnas tomter hade de en samfälld väg som enligt grannarna inte återställts på rätt sätt och därför orsakat skada på deras fastighet.

30 000 kronor ville de att den grävande grannens skulle betala för att få den gemensamma vägen återställd – något som den grävande grannen inte gick med på.

Ärendet togs först upp av tingsrätten i Mora som menade att den grävande grannen inte gjort fel. Ärendet överklagades till Hovrätten som returnerade tillbaka till tingsrätten.

Nu har parterna – tillsammans med tingsrätten – kommit fram till en lösning och det är att man inte längre ska äga någon väg ihop.

För 15 000 krono r tar den ena grannen över ansvaret och ägandet för vägen – det enda som fattas nu är att Lantmäteriet gör en förättning och att den vinner laga kraft.

Mer läsning

Annons