Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gift par döms till fängelsestraff – mannen döms för 20 olika brott

Det gifta par från Ludvika kommun som stått åtalade för 27 olika brott har nu dömts till sex månader, respektive en månads, fängelse för 25 av brotten.
Det handlar om flera narkotika- och trafikrelaterade brott.
Paret erkänner samtliga brott. Mannen anser dock att den grova vårdslöshet i trafik som han dömdes för borde ha bedömts som brottslighet av normalgraden.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

Så fungerar fartkamerorna – och här är fartsyndarnas vanligaste trix för att inte åka fast

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Makarna är i 40-årsåldern och bosatta i Ludvika kommun. De åtalades för ett veckor sedan, misstänkta för totalt 27 brott, fördelat på två olika åtal.

Nu har Falu tingsrätt tagit upp fallet och dömer paret till fängelse. Mannen döms för 20 av de 22 brotten han åtalades för. Han frikänns dock för två fall av ringa narkotikabrott.

Den 9 oktober i år körde mannen bil i Lindesbergs kommun och körde då i mycket hög hastighet och även på fel sida vägen, bland annat i kurvor med skymd sikt, samt gjorde farliga omkörningar. Detta skedde trots att mannen hade en polisbil efter sig.

"Brottet är att bedöma som grovt då NN gjort sig skyldig till grov oaktsamhet och visat uppenbar likgiltighet för andra människors liv", skrev åklagaren i åtalet.

Dessutom saknade mannen körkort och var påverkad av amfetamin under färden. Han hade även amfetamin och en kniv på sig.

Mannen erkände alla dessa brott, förutom att han ansåg att åtalspunkten grov vårdslöshet i trafik skulle ändras till vårdslöshet i trafik av normalgraden.

Falu tingsrätt har dömt ett gift par från Ludvika kommun till fängelse för en rad brott. Mannen döms till sex månaders fängelse för 20 olika brott, främst narkotika- och trafikrelaterade brott, och kvinnan döms till en månads fängelse för sex olika brott.

Även vid tre andra tillfällen körde mannen bil trots att han var narkotikapåverkad och saknade körkort. Dessa brott begicks den 30 augusti i Eksjö kommun, den 26 augusti i Kumla kommun, den 8 augusti i Motala kommun samt den 24 september på Gamla Bangatan i Ludvika.

Även den 14 september i år körde mannen bil i Nyhammar i Ludvika kommun, trots att han saknade körkort. Vid samma tillfälle körde även mannens fru bil trots att även hon saknade körkort samt var påverkad av narkotika.

Kvinnan döms även för att ha brukat narkotika i Ludvika kommun den 13 september i år samt haft narkotika på sig i Ljusnarsbergs kommun den 21 september i år. Kvinnan erkände samtliga ovanstående brott, förutom innehavet i Ljusnarsbergs kommun.

Dessutom döms paret för en stöld i en by, Smedjebackens kommun, den 9 oktober i år. Paret stal då en grästrimmer, ett fiskespö, en fiskelåda samt en övervakningskamera. Mannen varken erkänner eller förnekar brott och kvinnan förnekar brott när det gäller stölden.

Falu tingsrätt dömer mannen till sex månaders fängelse. Tingsrätten påpekar att mannen förekommer under 53 avsnitt i belastningsregistret, bland annat för upprepade trafikbrott. Därför anser tingsrätten att mannens upprepade återfall i brott gör att någon annan påföljd än fängelse är utesluten.

Hustrun döms till en månads fängelse. Även här anser tingsrätten att ingen annan påföljd än fängelse kunde komma på tal.

De båda ska även betala 1 790 kronor i skadestånd till mannen vars gods blev stulet samt 800 kronor vardera till Brottsofferfonden.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons