Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gevärsmannen ville skrämmas

Annons

Det var förra torsdagen som 66-åringen sköt flera skott mot en 26-årig ryttare och dennes islandshäst. Hästen träffades av en kula i halsen medan ryttaren sköts i ena benet. Benet skadades svårt och 26-åringen har genomgått flera operationer.

Gevärsmannen är placerad på häktet i Falun och Henriques har talat med honom vid ett antal tillfällen. Vad de har pratat om och vad som sades mera i detalj vid häktningsförhandlingen, kan Henriques inte säga.

- Tingsrätten har beslutat om sträng sekretess. Så även om jag vill berätta för hans (gevärsmannens) skull så får jag inte göra det, förklarar Henriques.

Vid häktningsförhandlingen krävde tingsrätten att åtal väcks senast den 15 november, nästa fredag. Björn Henriques tvivlar dock på att det kommer något åtal då.

- Det är liten chans. Det är mycket som ska utredas.

66-åringen, som misstänks för försök till dråp, motsatte sig häktning. Henriques vet ännu inte om han vid en ny förhandling i nästa vecka kommer att begära att gevärsmannen släpps.

Är du förvånad över att han blev häktad?

- Nej, kanske inte. Det har ju avlossats skott och det är viktigt att händelsen utreds på ett riktigt och objektivt sätt, svarar advokaten.

Vad Björn Henriques känner till så gäller vissa restriktioner för 66-åringen i häktet.

- Han får inte ta emot besök. Däremot får han, vad jag vet, se på tv och läsa tidningar.

NLT har sökt kammaråklagaren Petter Granquist, som är förundersökningsledare, för kommentarer. Han var dock inte anträffbar på fredagen på grund av sjukskrivning.

Mer läsning

Annons