Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gevärsmannen hotade ung kvinna i Östanbjörka

Annons

Kvinnan, som i dag är 26 år, hade i mitten av 1990-talet genom arbetsförmedlingen en plats som ungdomspraktikant hos ett par som hade travhästar i Östanbjörka.

- Vi var två tjejer som jobbade där och en stor del av dagarna var vi ute med hästarna, berättar hon.

En dag på hösten 1995 var kvinnan ute och red på samma åker där 26-åringen sköts ned i torsdags.

- Jag befann mig 200 - 300 meter ifrån mannens hus när jag upptäckte att han stod ute på verandan och siktade på mig med sitt stora jaktgevär.

Kvinnan fortsatte att låta häst-en skritta fram i lugn takt men såg till att behålla avståndet till mannens hus.

- Jag tittade åt hans håll då och då och såg att han följde mig med bössan. Han stod i ställning som man gör om man är beredd att skjuta.

Kvinnan berättar att hon aldrig blev rädd, trots att situationen kunde uppfattas som hotfull.

- Jag blev mest förbannad och kanske lite uppskakad. Fan, är han dum i huv´et, tänkte jag, är han helt konstig? Men rädd blev jag inte. Man tror ju inte att folk ska skjuta på en när man är ute och rider.

Efter några minuter kom kvinnan utom synhåll för gevärsmannen och väl hemma vid stallet igen rapporterade hon, i upprörda ordalag, vad som hade hänt. Det slutade med att man kom över-ens om att inte göra någon polisanmälan, för att slippa "onödigt bråk".

När den 26-åriga kvinnan fick reda på vad som hänt i Östanbjörka i torsdags, kom de gamla minnena upp igen.

- Jag tänkte direkt att det måste ha varit samma gubbe som siktade på mig. Jag har nu berättat för polisen vad jag var med om 1995. Det kan nog vara bra att polisen har de upplysningarna, säger hon.

Mer läsning

Annons