Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvunnen tvåårig pojke hittad vid liv efter stort sökpådrag i skogen söder om Mora

En tvåårig pojke som försvann i Vinässkogen söder om Mora på torsdagskvällen hittades vid 01:40-tiden efter ett massivt sökpådrag. Han hade då varit försvunnen i åtminstone fem timmar.

Annons

TV: Hör polisens presstalesman Stefan Wickberg berätta om hur det gick till när pojken försvann och när han hittades.

Pojken ska ha försvunnit under en utflykt med en förälder någon gång kring 20-20:30-tiden på torsdagskvällen, enligt uppgifter från polisen. Föräldern sökte efter pojken i över en timme och larmade sedan polisen. Ett stort sökpådrag inleddes och räddningstjänst kallades till platsen för att bistå med bland annat fyrhjulingar. Även helikopter och sökhundar kallades in.

– Det är en stor insats på gång med polispersonal. Anhöriga kan vara med och söka, men vi har ingen annan sökresurs än vår egen för närvarande då vi vill styra arbetet, sade Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid polisen, vid 00:30-tiden, då pojken ännu inte hittats.

– Det är bråttom att hitta pojken, tillade han då.

Både polis och frivilliga hjälptes åt med att söka efter tvååringen. Under natten gav sökinsatsen resultat och pojken hittades välbehållen.

Då många privatpersoner sökt sig till området för att hjälpa till uppmanade polis på plats under natten till samling vid idrottsplatsen i Vinäs, då obehöriga i terrängen skulle störa både polishundarnas spårning och sökhelikopterns värmekamera. Och någon timme senare var det värmekamera och hundpatrull som slutligen nådde fram till pojken.

Det är oklart hur långt han tagit sig från platsen där han försvann.

– Jag har inte exakt position, men helikoptern fick någon form av värmepunkt på kameran och hundpatrull kom fram till platsen och anträffade pojken där, säger Jens auf der Heide.

– Han är vid liv och ambulans är på väg fram för att göra kontroll på honom.

Pojken fördes till akutmottagningen i Mora, som uppger att han klarat sig oskadd och fått åka hem under natten.

Mer läsning