Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagare ertappad med knark i bilen

En företagare från Siljansbygden greps i torsdags kväll av polisen vid en rutinkontroll. Mannen misstänktes för drograttfylleri. Vid husrannsakan i mannens bil upptäcktes sedan 200-300 gram narkotika.
– Vi misstänker att det är amfetamin, säger Borlängepolisens Jan-Erik Bark.

Annons

Det var i torsdags kväll klockan 23.14 som mannen helt odramatiskt greps av polis från Borlänge. Det var en helt vanlig fordon-förarekontroll. Polisen fattade misstanke om drograttfylla. Mannen fick följa med för provtagning. När polisen sedan hittade drygt två hekto narkotika i mannens bil var saken klar. Klockan 01.20 natten mot fredagen anhölls mannen som nu sitter häktad misstänkt för grovt narkotikabrott.

Mannen är tidigare straffad, men det var lång tid tillbaka uppger Jan-Erik Bark som inte vill gå in på vilken typ av brott det då rörde sig om.

– Det får utredningen visa.

Mannen är egen företagare i Siljansbygden med en handfull anställda och en årsomsättning på några miljoner kronor. Den stora frågan är nu vad mannen hade tänkt göra med narkotikan som hittades i hans bil. Narkotika för eget bruk, till försäljning eller både och? Frågor som också pågående utredning kommer att ge svar på.

För grovt narkotikabrott döms den som hanterar större mängder narkotika, eller om gärningsmannen visat särskild hänsynslöshet (som försäljning till barn och ungdomar). Straffsatsen är från 2 år till 10 års fängelse. Vid upprepade särskilt grova narkotikabrott kan straffet dock förlängas ända upp till 18 års fängelse.

Mer läsning

Annons