Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjällräddningen hämtade frusna fjällvandrare

Fjällräddningen kunde hämta ner två frusna och slitna turister från Fulufjället på fredagsförmiddagen.

Annons

På fredagsförmiddagen fick polisen information om att två tyska turister, som befinner sig på Fulufjället i Älvdalens kommun, hade drabbats av utmattning och inte förmådde att ta sig från platsen de befann sig på.

Larmet kom vid halv tiotiden på fredagsförmiddagen och fjällräddarna, Tomas Dalkvist och Dan Olsson från Särna, fick rycka ut.

– Det var en grupp på fyra tyska vandrare som gick på snöskor. De hade i mörkret tagit sig till Tangåsstugan och på morgonen valde två av dem att vandra vidare medan två ringde på hjälp, förklarar Tomas.

De två fick skjuts ner från fjället till sin bil, medan de två som vandrat vidare hade som mål att nå Björnholmsstugan vid Björnholmssätern.

– De två vi hämtade ner hade också för avsikt att fortsätta till Björnholmsstugan där de hoppades att de två andra skulle vara.

De två som fick hjälp ner från fjället klarade sig utan problem, bara frusna och slitna.

– Tyvärr så är det många som inte har respekt för fjället. Nu var det inte var så kallt men blåsigt. Det handlar inte om att ha snygga kläder utan det gäller att ha bra kläder som klarar både vind och kyla, betonar Tomas Dalkvist.

Texten uppdateras

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons