Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Federley kan missa valspurt

/
  • Fredrick Federley fördes till sjukhus för att få vård efter misshandeln på onsdagskvällen. Foto: Claes Söderberg/arkiv

Annons

Strax efter klockan 18 på onsdagen lämnade Fredrick Federley sitt hem i Hammarby Sjöstad i södra Stockholm. Fyra unga män, som vittnen beskrivit vara i 20–25-årsåldern, hoppade på honom och började misshandla honom.

Federley fick ta emot flera slag och sparkar. Innan männen flydde stal de även hans plånbok. Den hittades senare länsad.

Fredrick Federley fördes till sjukhus för att få vård.

Motivet till misshandeln är okänt. Under kvällen har personal från Centerpartiet haft kontakt med honom och han kommer att vara kvar på sjukhus över natten, uppger Maud Olofsson.

– Han har utsatts för kraftigt våld. Han har en kraftig hjärnskakning och en fraktur på näsbenet, säger hon till TT och fortsätter:

– Jag har svårt att se att han kommer kunna att göra något mer i valrörelsen med tanke på de skador han har fått.

Maud Olofsson är både ledsen och chockad över det som har inträffat.

– Vi vet inte motivet till det som hänt, men oavsett vad ska ju inte det här behöva inträffa i Sverige.

Även polisen har talat med Federley.

– Patrullen som talat med honom säger att han har fått tre sparkar mot huvudet och inte minns så mycket, säger Tommy Jansson, stationsbefäl vid Söderortspolisen.

Enligt polisen förefaller överfallet ha varit en slump.

– Ett vittne berättar att de fyra gärningsmännen åkt med samma färja mellan Södermalm och Hammarby Sjöstad som vittnet precis innan överfallet, säger Jansson.

Ingen misstänkt har gripits, men polisen har goda förhoppningar om att de som överföll Federley kan ha fastnat på övervakningsbilder.

Mer läsning

Annons