Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fd Faluföretagare misstänks ha lejt torped

/

Annons

Affären som inte blev av hände för tre år sedan. Den före detta Faluföretagaren, som är i 50-årsåldern, ska ha betalat en större summa i handpenning och pengarna stannade hos säljaren när affären gick i stöpet. Den aktuella tomten ligger i Härjedalen.

I somras krävde plötsligt företagaren tillbaka pengarna - enligt polisen med hjälp av en torped. En 29-årig man kom, i sällskap med ytterligare två personer, på ett oanmält besök och hotade, enligt polisen, tomtägaren med våld.

- Ingenting har hänt under ett par års tid och sedan dyker det här besöket upp hos säljaren, säger Anders Jämteby, kriminalinspektör vid Östersundspolisen.

Både 29-åringen och företagaren greps i förra veckan. Östersunds tingsrätt fattade beslut om att häkta båda personerna i två veckor. 29-åringen häktades på sannolika skäl misstänkt för försök till utpressning, företagaren för anstiftan till samma brott.

Åklagaren har till 24 september på sig innan åtal måste väckas.

- Utredningen fortgår och vi fortsätter lägga pussel, säger Jämteby som i övrigt är förtegen om utredningen.

29-åringen är sedan tidigare känd av polisen, men kriminalinspektören vill inte säga något om vilken typ av brottslighet det rör sig om.

De båda häktade männen förnekar att de har något att göra med utpressningen.

- Han förnekar all inbladning i inlejning av folk. Han förnekar brott överhuvudtaget, säger företagarens advokat Lars Ederwall till Motala & Vadstena tidning.

Företagaren har tills nyligen bott och verkat inom Falu kommun men bor nu på en ort i Östergötland.

Mer läsning

Annons