Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falustudenten Patrik försvunnen i Hallsberg – elva studiekamrater är med i sökandet

Sökandet efter den 22-årige falustudenten Patrik fortsätter. Missing People och polisen genomför just nu en sökinsats i Hallsberg. I sökandet deltar också elva studiekamrater från Falun.

Annons

– Det är jättefint av hans studiekamrater att sätta sig i bilen och åka ner hit för att hjälpa till i sökarbetet, säger Per Folkeson, administrativ chef på plats i Hallsberg för Missing People .

I går gick man skallgång i flera patruller och under dagen har tre patrullen med tio personer i vardera till fots sökt av sektoder som polisen tilldelat missing people. Man har även sökt med bil.

–Det är mycket småvägar i trakten så en del har spanat från bilfönstret, säger Folkeson.

Reporter Stefan Hazianastasiou intervjuade Per Folkeson från Missing People i Örebro innan sökinsatsen drog i gång:

Sedan i måndags eftermiddag har Patrik varit försvunnen. En polispatrull har sökt efter honom och organisationen Missing People genomförde på onsdagen en större sökinsats i Hallsberg.

En polishelikopter används i nu sökandet. Klockan 13.00 började Missing People med en andra sökinsats i Hallsberg. Sökandet samordnas med polisen.

–Om det nu kommer en helikopter funkar den bäst att söka med över åkrar och öppen terräng där man ser bra. Då kan vi söka till fots, sade Per Folkeson från Missing People i Örebro innan sökinsatsen.

Vid onsdagens sökinsats deltog 30 frivilliga personer och sökandet pågick fram till klockan halv tolv på kvällen. Man sökte i ett område norr om järnvägsområdet, i norra utkanten av Hallsberg, eftersom det finns indikationer på att Patrik kan ha rört sig åt det hållet.

– Vi ser jättegärna att det kommer fler sökare. Ju fler man är desto snabbare täcker man av ett stadskvarter eller ett terrängavsnitt, säger Per Folkeson.

Flera personer ska ha lämnat tips om Patrik till Missing People.

– Personer säger att de har sett en person de tyckte verkade väldigt lik den beskrivning som hade på vår Facebooksida, säger Per Folkeson.

Det var i måndags som 22-årige Patrik klev av på fel tågstationen. Han skulle bytt tåg i Mjölby men klev av tåget på Hallsbergs centralstation klockan 14.45.

Enligt uppgifter på Missing Peoples Facebooksida är han 173 cm lång, väger cirka 55 kilo och ska vid försvinnandet ha varit klädd i mörkblå kavaj-liknande jacka, blommiga skor och en blå mössa. Sannolikt bar han på en grön ryggsäck av märket Fjällräven samt en svart/grå bag med utdragbart handtag. Han har ofta musiksnäckor i öronen och brukar trumma med fingrarna när han lyssnar på musik.

Den eftersöktes anhöriga har godkänt att tidningen publicerar namn och bild.

Har du information om Patrik? Kontakta polisen på 114 14.

Vi sände live vid Missing Peoples tidigare sökinsats:

Mer läsning