Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterfest slutade med misshandel och dagsböter – kvinna döms för spark i rumpan

Under en efterfest i Smedjebacken misshandlade en kvinna en annan kvinna, bland annat genom att sparka henne i rumpan.
Nu döms kvinnan till dagsböter för misshandel. Hon misstänktes även för att ha knuffat och slagit målsägaren, vilket tingsrätten anser inte kan bevisas.
Själv förnekar kvinnan brott.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Registreringsskyltarna som stoppas: "Det finns de som försöker lura oss"

Så fungerar fartkamerorna – och här är fartsyndarnas vanligaste trix för att inte åka fast

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömda kvinnan är i 25-årsåldern och bosatt i ett annat län. I slutet av november i fjol befann sig kvinnan på en efterfest i en bostad i Smedjebacken.

En annan kvinna har berättat att den nu dömda kvinnan oprovocerat knuffade henne så hårt att hon föll till golvet och slog i huvudet. Förmodligen tappade hon även medvetandet, för hennes nästa minnesbild var att hon befann sig i ett annat rum och att hon då låg på golvet med den nu dömda kvinnan ovanpå sig.

Målsägaren berättar sedan om en utdragen misshandel med en stor mängd slag och sparkar. Ett vittne har berättat att "tumultet" mellan de båda kvinnorna övergick till misshandel med sparkar och att han då lyfte bort målsägaren, som bland annat fick en spark i magen. Ett annat vittne har berättat att han hörde tumult i rummet och såg hur den nu dömda kvinnan sparkade den andra kvinnan i rumpan.

Den nu dömda kvinnan har förnekat brott.

Falu tingsrätt har dömt en kvinna till dagsböter för misshandel. Under en efterfest i Smedjebacken sparkade kvinnan en annan kvinna i magen och i rumpan.

Falu tingsrätt anser att bevisningens värde kan ha påverkats av att det har gått lång tid sedan händelsen samt att en polisanmälan gjordes först efter flera månader. Tingsrätten anser att det är svårt att säga om kvinnans skador har uppkommit i samband med misshandeln eller om hon kan ha ådragit sig dessa skador vid något annat tillfälle.

Därför anser tingsrätten att det är svårt att styrka att en misshandel ska ha skett utöver de två sparkar som har bevittnats. Tingsrätten anser dock att de blåmärken som kvinnan har fått bör komma från de båda sparkar som har bevittnats.

Falu tingsrätt dömer kvinnan för misshandel. Hon döms till skyddstillsyn med 60 timmars samhällstjänst. Tingsrätten påpekar i sin dom att om fängelse i stället hade valts som påföljd så hade kvinnan dömts till två månaders fängelse. Kvinnan ska även betala 10 978 kronor i skadestånd till den misshandlade kvinnan samt 800 kronor till Brottsofferfonden.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons