Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter dödsolyckan – föraren av bilen identifierad

Polisen har nu lokaliserat föraren av den bil som var inblandad i gårdagskvällens olycka på E16/väg 66 vid Lugnet mellan Malung och Yttermalung då en cyklist avled. Mannen är inhämtad till förhör men i nuläget inte misstänkt för något brott.

Annons

Det var vid 21-tiden på söndagskvällen som en man i 70-årsåldern på cykel hittades skadad på E16/väg 66. Mannens liv gick inte att rädda.

Den bilist som tros ha kört på cyklisten ska ha lämnat platsen utan att ge sig tillkänna. Men vid 9-tiden på måndagsmorgonen lokaliserade man föraren, som togs in till förhör.

– Han har förhörts under dagen, men hittills inte delgivits misstanke om något brott, säger Stefan Dangardt, polisens presstalesman i Dalarna. Men det är han som har kört bilen.

Läs också (Plus): Efter dödsolyckan – vi sände live från platsen

Dock rubriceras händelsen fortfarande som vårdslöshet i trafik, smitning från trafikolycksplats och vållande till annans död. Men det är alltå oklart vad som har hänt och föraren misstänks i nuläget inte för något brott.

– Vi anser att vi har hittat bilen och föraren men finns det någon annan trafikant som har sett eller hört något så är vi naturligtvis intresserade av sådan information, säger Stefan Dangardt.

Se vår reporter rapportera från olycksplatsen i tv-inslaget:

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning