Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duo åtalas för flera narkotikarelaterade brott – ska ha haft större mängder knark hemma

En man och en kvinna, båda från Falun, har åtalats misstänkta för flera narkotikarelaterade brott. Kvinnan åtalas även för flera trafikrelaterade brott.
Samtliga brott ska ha begåtts i Falun.
Mannen erkänner samtliga gärningar som han åtalas för medan kvinnan både erkänner och förnekar gärningarna.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Bankerna ger dig dyrare bolån i Dalarna än i Stockholm – Expert: "Strunta i storbankerna"

Parkera hunden medan du handlar – nu vill Jens från Orsa ta norska succén till Sverige

Se upp för falska reapriser – här är reglerna som butikerna måste följa

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen och kvinnan i fråga är båda i 50-årsåldern och bosatta i Falun. De har nu åtalats vid Falu tingsrätt åtalade för en rad narkotika- och trafikrelaterade brott.

Enligt åtalet ska mannen, den 27 juli i år, olovligen ha haft 120,74 gram amfetamin, vilket är narkotikaklassat, i sin bostad i Falun. Han åtalas därför misstänkt för narkotikabrott.

Samma dag ska kvinnan olovligen ha haft 5,35 gram amfetamin, samt en påse med spår av amfetamin, i sin bostad i Falun. Hon åtalas därför misstänkt för narkotikabrott. Kvinnan förnekar brott.

En månad senare, den 29 augusti i år, ska mannen ha haft 32,9 gram amfetamin i sin bostad. Han åtalas därför misstänkt för ett nytt fall av narkotikabrott, vilket mannen erkänner. Åklagaren skriver i åtalet att det även hittades 16 300 kronor i kontanter i mannens bostad och att det framstår som "klart mer sannolikt att pengarna utgör utbyte av brottslig verksamhet än att så inte är fallet".

Den 29 augusti ska kvinnan ha haft 2,18 gram amfetamin och påsar som troligen innehöll socker, på sig när hon vistades på en plats i Falun. Hon åtalas därför misstänkt för ringa narkotikabrott, vilket kvinnan erkänner.

En man och en kvinna, båda från Falun, har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkta för en rad narkotikarelaterade brott. Kvinnan åtalas även för flera trafikrelaterade brott.

En månad senare, den 22 september i år, ska kvinnan, enligt åtalet, ha kört bil på Promenaden i Falun trots att hon var påverkad av amfetamin och dessutom saknade körkort. Hon åtalas därför misstänkt för rattfylleri, grov olovlig körning samt två fall av ringa narkotikabrott då hon även ska ha haft 0,96 gram amfetamin på sig vid tillfället.

Även en vecka senare, den 28 september, ska kvinnan ha kört bil trots att hon saknade körkort. Denna gång på Gruvgatan i Falun. Hon åtalas därför misstänkt för ytterligare ett fall av grov olovlig körning. Kvinnan erkänner brott.

Slutligen åtalas kvinnan för ytterligare ett fall av narkotikabrott. Enligt åtalet ska hon, den 20 juli i år, ha haft 5,09 gram amfetamin, 38,5 tabletter Flunitrazepam och 3,09 gram cannabisharts, vilket är narkotikaklassat, i sin bostad. Kvinnan erkänner brott.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons