Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drog kniv mot före detta flickvän

En 18-årig man från Falun döms till skyddstillsyn sedan han fälls för olaga hot, narkotikabrott och brott mot knivlagen. Han ska dessutom betala totalt 8 000 kronor i skadestånd till den unga kvinna han hotat.

Annons

I slutet av april var ett antal ungdomar samlade i Kålgården. 18-åringen konfronterade då sin tidigare flickvän och de gick iväg för att tala med varandra. Enligt vittnen och flickvännen ska 18-åringen då ha plockat upp en kniv och hotat henne, något tingsrätten fäller honom för. Själv förnekar han gärningen och säger att han endast haft en silverfärgad penna i fickan.

Polis har dock beslagtagit en kniv från mannen under samma kväll och han döms alltså även för brott mot knivlagen.

Dessutom fälls 18-åringen för två fall av ringa narkotikabrott då han varit påverkad av cannabis, dels under den aktuella kvällen och vid ett tillfälle omkring två månader senare.

Han är sedan tidigare dömd för olaga hot vid tre tillfällen och frivården skriver i ett yttrande att det finns risk att 18-åringen återfaller i brott. Man föreslår därför skyddstillsyn med särskild föreskrift om att han ska genomgå något av frivårdens påverkansprogram. Något tingsrätten också dömer honom till.

Dessutom ska han betala 8 000 kronor till sin tidigare flickvän. 7 000 kronor i skadestånd och ytterligare 1 000 kronor för sveda och värk. Han ska dessutom betala 500 kronor till brottsofferfonden.

Mer läsning

Annons