Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Döms inte för mord"

Annons

- Jag har hört att 21-åringen aldrig såg att det var en polis han mötte.

- Dessutom var det mörkt och den mördade polismannen hade en civil jacka på sig, säger Leif G W Persson, som följt rapporteringen kring mordet.

- Jag har har också hört att offret var en ganska hårdför polis. När han och gärningsmannen möttes började de kanske tjafsa och sedan gav sig 21-åringen på offret. Gärningsmannen lär väl ha varit berusad också. I brott som dessa rör det sig om grovt våld. Ofta delas både slag och sparkar ut. Men en buse är inte så dum att han ger sig på en polis för att döda honom, det är verkligen att tigga om problem.

- Gärningsmannen är antagligen ingen sympatisk person. För mig får han gärna sitta inlåst resten av livet, men det finns väl en tragisk historia bakom detta.

Med anledning av vad 21-åringen har uppgett vid förhör tror inte Leif G W Persson att han kommer att dömas för mord.

- Är det inte ställt bortom allt rimligt tvivel att det rör sig om mord tror jag snarare att tingsrätten dömer honom för grov misshandel och grovt vållande till annans död alternativt för dråp.

- Jag tror att han max döms till tio års fängelse. Sedan ska rätten ta hänsyn till att han ung och till slut hamnar antagligen straffet på sex års fängelse, säger Leif G W Persson.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons