Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domen mot Strandberg överklagas

Annons

Äventyraren Mikael Strandberg dömdes den 19 mars i år av Mora tingsrätt för att ha utsatt sin före detta hustru för flera fall av ofredande och misshandel. För det dömdes han till skyddstillsyn och behandling för partnervåld.

Han dömdes också att betala 45 000 kronor i skadestånd till sin före detta hustru.

Katarina Lindström, åklagare i målet, är inte nöjd med utslaget.

Hon åtalade Mikael Strandberg för grov kvinnofridskränkning och flera fall av grov misshandel. Som stödbevisning i målet, där ord stod mot ord, presenterade hon ett tiotal vittnen samt fotodokumentation av skador.

Men det räckte inte.

Det ansåg tingsrätten, vilken fann att vittnesuppgifterna gick isär samt att båda parter i målet var trovärdiga. Och eftersom rätten ansåg Mikael Strandberg vara i behov av vård, blev utslaget skyddstillsyn förenad med behandling.

Kammaråklagare Katarina Lindström anser att det är fel.

Hon går nu därför vidare till hovrätten, för en ny prövning av fallet. Dock inte i helhet. Till hovrätten vänder sig åklagaren endast med två fall av grov misshandel, vilka hon anser att äventyraren ska dömas till ett längre fängelse för.- Jag har valt ut de delar där jag ansåg att bevisningen var som starkast, säger Katarina Lindström.

Mer läsning

Annons