Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömdes för tre fall av misshandel

Domen för den unge mannen från Ludvika blev 100 timmars samhällstjänst. Han fälldes för tre fall av misshandel och skadegörelse.
Ytterligare en Ludvikabo och en man från Ludvika kommun dömdes för misshandel.

Annons

Det som den unge mannen dömdes för var en händelse i december 2009 då han bland annat knäade en man i ansiktet varpå mannen föll omkull och liggande fick ta emot knytnävsslag och sparkar mot huvudet och kroppen.

I september i år var den unge mannen inblandad i annat bråk då han slog en man i ansiktet. Och samma månad i ytterligare ett bråk och även den här gången slog han en man i ansiktet med knuten näven eller öppen hand.

Han var också åtalad för misshandel för en händelse i oktober 2009 då han, en man skriven i en by i Ludvika kommun och man från Borlänge, ska ha gett sig på en person i Borlänge och misshandlat honom svårt. Mannen från Ludvika friades, medan de andra två fälldes för misshandel.

Mannen från Ludvika var även åtalad för skadegörelse vilket han dömdes för. Åtalet gällde också en annan Ludvikabo, som i september i år slog en annan man med knuten näve eller en flaska i ansiktet. Tingsrätten ansåg att gärningen var bevisad.

Den unge Ludvikabon dömdes för tre fall av misshandel och skadegörelse och straffet blev 100 timmars samhällstjänst. Hade fängelse valts hade påföljden blivit fyra månaders fängelse. Han ska också betala skadestånd till offren med sammanlaget 33 745 kronor.

För den andre Ludvikabon blev påföljden 40 timmars samhällstjänst. Mannen skriven i en by i Ludvika kommun dömdes för misshandel och han ska göra 140 timmars samhällstjänst och betala skadestånd med 25 000 kronor. Om fängelse hade valts hade sex månaders fängelse dömts ut.

Mer läsning

Annons