Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det finns en läcka i polishuset"

Annons

Fredrik Forsgren hittades mördad i Fagersta i maj 2002. Hans anhöriga vet fortfarande inte hur han blev mördad. Anledningen till det är att utredningen fortfarande pågår och är sekretessbelagd. Ingen gärningsman har kunnat bindas vid brottet och nu har polisen bara enstaka tips kvar att följa upp.

- Jag vet att många sitter inne med mycket information runt mordet, men det är ingen som vågar berätta någonting. I alla fall inte för polisen, säger Mona Forsgren, offrets mamma.

Det finns en anledning till tystnaden. Flera personer har vänt sig till mamman och berättat om hur information de lämnat i ärendet läckt ut. Från polishuset i Borlänge.

Det är polisen i Västmanland som leder mordutredningen. Men eftersom offret hörde hemma i Borlänge och hade större delen av sin bekantskapskrets här, har flera personer vänt sig till polisen i Borlänge med sina uppgifter.

En uppgiftslämnare ångrar det bittert i dag.

Enligt mamman kontaktade han polisen för att berätta vad han visste. Namn på inblandade vågade han inte säga så länge förhöret pågick, men uppgifterna lämnades när bandspelaren stängts av.

- Efter att han lämnat polishuset visste de här personerna om att han namngivit dem. Efter det har han ständigt blivit utsatt för hot och utpressning, berättar Mona Forsgren.

Misstankarna om en läcka i polishuset i Borlänge har fått flera uppgiftslämnare att backa. Enligt offrets mamma finns det ingen i sonens bekantskapskrets som längre vågar vända sig dit.

Drabbas gör offrets anhöriga, som väntat i ett och ett halvt år på att uppgifter ska lämnas som kan innebära ett genombrott i utredningen.

- Jag kan inte klandra dem. Jag vet inte ens om jag själv skulle våga lämna uppgifter till polisen när situationen ser ut som den gör.

Redan i våras kontaktades mamman av en anonym person som hade ett och annat att säga om mordet på sonen. I sammanhanget nämndes att en polis hade täta kontakter med kriminella.

- Men polisen avfärdade uppgifterna. Nu börjar jag förstå varför...

LINDA ERIKSSON

Mer läsning

Annons