Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brutala rånare åtalas

Annons

De fyra Borlängeborna är alla i 20-årsåldern och tre av dem, de båda männen och en ung kvinna har åtalats för grovt rån på morgonen 20 november. Kvinnan, som tidigare är ostraffad, åtalas alternativt för medhjälp till grovt rån. Den fjärde nu åtalade, en ung man, åtalas även han för medhjälp till grovt rån. Han kommer att ställas för att ha varit med om att planera rånet, "främjat gärningen".

Kammaråklagare Katarina Lindström hävdar att de fyra någon dag före det brutala rånet tillsammans beslutat om och planerat brottet. Den unga kvinnan som tidigare varit anställd hos en städfirma som anlitats av Trivselbingo har informerat de båda rånmisstänkta männen om när personal skulle komma till bingohallen. Vidare, enligt åklagaren, meddelat dem om att hon kommit till bingohallen, när personal kommit dit och börjat räkna pengar och då hon lämnat bingohallen låst upp en dörr för att de båda männen skulle komma in i lokalen.

Inne i lokalen har männen hotat de båda anställda med pistol. En av dem anklagas för att ha hotat skjuta en av kvinnorna i huvudet om hon tittade på honom. Den andra kvinnan tvingades krypa till det rum där hennes arbetskamrat redan fängslats med handbojor och låsts fast i ett skåp.

Under rånet ska kvinnan sedan ha väntat på männen i sin bil och efter rånet kört dem till sin lägenhet. Innan de tre delade rånbytet hade kvinnan, enligt kammaråklagare Lindström, sett till att de kläder och skor som männen använt vid rånet gömts undan.

Kvinnan erkänner medhjälp till rån och de båda männen erkänner rån. Den fjärde av de åtalade förnekar för sin del brott.

Det är inte bara det brutala rånet mot Trivselbingo som kunnat lösas, en stöld hos Trivselbingo natten mot 3 oktober anses också uppklarad. Bytet blev kontanter, lotter, godis och läsk till ett värde av cirka 51 000 kronor. För stölden har en av de rånmisstänkta männen åtalats och den unga kvinnan för medhjälp till stöld. Det gäller att kvinnan försett mannen med larmkod och nycklar till bingohallen. Båda erkänner.

Mer läsning

Annons