Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väpnat rån mot Lidl i Fagersta – dalapolisen jagar maskerad pistolman

Matbutiken Lidl i Fagersta rånades vid 20-tiden på onsdagskvällen av en man med ett vapenliknande föremål. Enligt polisen fick mannen med sig en "större summa" pengar. På torsdagsmorgonen var ännu ingen gripen för rånet.

Annons

Vid cirka 20.15 på onsdagskvällen gick överfallslarmet på Lidl i Fagersta. En maskerad man tog sig in i personalutrymmet strax efter att butiken hade stängt och hotade personalen med ett vapenliknande föremål. Ingen i personalen ska ha skadats fysiskt i samband med händelsen.

Enligt polisen fick mannen med sig en "större summa" pengar från platsen. Stora polisresurser har satts in i jakten på den misstänkte rånaren.

– Vi har resurser från hela Västmanland och delar av Dalarna som är med och letar i och omkring Fagersta. Sedan kollar vi även station om han kan ha lämnat med buss eller tåg, säger Ivan Åslund på Västmanlandspolisens länskommunikationscentral.

Ingen har ännu gripits misstänkt för rånet.

Ann-Sofie Hallling på Lidls pressjour säger till FP att rånet skedde i samband med att två ur personalen räknade dagskassan.

– Det verkar ändå som att det trots allt gått ganska bra utifrån vår personals perspektiv. De larmade direkt efter rånet inifrån kontoret och polisen kom snabbt vilket vi uppskattade väldigt mycket, säger hon

Ann-Sofie Halling säger att den drabbade personalen kommer att erbjudas professionellt samtalsstöd av företaget.

– Vi har gott hopp om att det här kommer att lösa sig ganska snabbt.

Hur kommer det sig?

– Det finns vissa saker som tyder på det, jag kan inte säga så mycket mer just nu.

På torsdagsmorgonen var ännu ingen gripen för rånet.

Mer läsning

Annons