Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldtäktsman gömde meddelanden i chokladkakor och skickade till sina barn

En man som dömts till sju års fängelse för att ha våldtagit sin styvdotter, skickade chokladkakor till sina egna barn med gömda meddelanden inuti. På handskrivna papperslappar fanns indirekta uppmaningar till barnens mamma, att hon skulle ändra sitt vittnesmål. Tingsrätten har nu dömt mannen till ytterligare fyra månaders fängelse.

Annons

Mannen som dömts för grov våldtäkt mot barn skickade meddelanden i chokladkakor.

Den 18 december ifjol dömdes mannen, som bott i Hedemora kommun, av Falu tingsrätt till sju års fängelse, för bland annat grov våldtäkt mot barn. Han blev också ålagd att betala 510 000 kronor i skadestånd till styvdottern som han utsatt för åtskilliga övergrepp.

LÄS ÄVEN: Pappa våldtog styvdottern hundratals gånger

Domen överklagades till Svea hovrätt och mannen satt häktad fram till förhandlingen. Under den tiden hade han brevkontakt med sina egna barn. Några gånger skickade han även choklad till barnen, med adresslappar direkt på förpackningen.

När barnen öppnade chokladförpackningarna hittade de instuckna lappar. På dessa hade mannen skrivit små meddelanden. Han beskrev bland annat vilka konsekvenser det skulle kunna bli för familjen om han blev dömd. Domstolen bedömde att lapparna varit avsedda att läsas av barnens mamma, som tidigare vittnat till hans nackdel.

När barnen visade lapparna för mamman, gick hon till polisen. Själv har mannen hävdat att lapparna bara var riktade till barnen. Men eftersom innehållet och ordvalet i flera delar är av vuxenkaraktär trodde inte domstolen på hans förklaring.

På flera ställen är det tydligt att det mannen skriver handlar om mamman och hennes agerande. Därför görs bedömningen att syftet med de handskrivna lapparna varit att påverka mamman, inför den kommande hovrättsförhandlingen där mannen begärt ett tilläggsförhör med henne. Han ville få henne att ändra sitt vittnesmål.

Den 11 mars 2016 fastställde Svea hovrätt den tidigare domen från Falu tingsrätt. Mannen har börjat avtjäna sitt sjuåriga fängelsestraff. Nu har han även dömts för att ha skickat chokladförpackningarna till sina barn. De brott han gjort sig skyldig till är övergrepp i rättssak och överträdelse av kontaktförbud. Det ger honom ytterligare fyra månader i fängelse.

LÄS ÄVEN: Fängelsestraff för grov våldtäkt mot styvdotter fastställs

LÄS ÄVEN: Får inget prövningstillstånd av HD

Mer läsning

Annons