Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung man misstänks för våldtäkt mot barn

Våldtäkt mot barn, brott mot knivlagen och olaga hot – på de punkterna åtalas nu en 17-årig Ludvikabo. Den unge mannen själv nekar dock till alla anklagelser.

Annons

En 17-årig Ludvikabo åtalas vid Falu tingsrätt misstänkt för flera brott – bland annat våldtäkt mot barn.

Enligt åtalet ska mannen, i slutet av augusti i år, ha genomfört samlag samt annan sexuell handling som – med hänsyn till kränkningens allvar – varit jämförlig med samlag, med en person som var under 15 år. Det hela ska ha skett på en adress i Ludvika kommun.

Som bevis lägger åklagaren bland annat fram förhör med målsägaren, dennes mamma samt journalanteckningar till styrkande av trovärdigheten i målsägandes berättelse.

Mannen åtalas även för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål eftersom han, i slutet på augusti, ska ha ertappats av polis med att ha haft en kniv och ett knivblad på allmän plats, trots att det inte var befogat.

Samma dag ska han även ha hotat en person genom att sikta mot denne med en kolsyrepistol. Det gör att han även åtalas för olaga hot.

Ludvikabon själv nekar till våldtäkt mot barn samt brott mot knivlagen. På punkten olaga hot vidgår han händelseförloppet men förnekar brott.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons