Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två unga män anhållna efter att ha slagit och pistolhotat bekant

Två unga män har anhållits efter att ha misshandlat och hotat en man med ett pistolliknande föremål i Säter under natten mot lördag. De båda männen greps snabbt efter händelsen och togs in för tillnyktring över natten. På lördagsmorgonen hölls förhör och de är nu anhållna.

Annons

Flera personer blev vittnen tilll händelsen, som inträffade utanför en bostad i Säter strax före klockan 01 under natten mot lördagen.

– Det är två personer som ger sig på en målsägare. De slår honom i ansiktet och så har de även en pistol som de trycker mot honom, om den är äkta eller inte är svårt att avgöra, säger Erik Hiding, vakthavande befäl vid polisen.

De misstänkta gärningsmännen och målsägaren kännar varandra sedan tidigare och polisen var snart de misstänkta på spåren.

– Det finns även vittnen till händelsen, så en kort stund senare så hittar vi dem en bit därifrån, säger Erik Hiding.

Vittnen och målsägande kunde förhöras under natten. De anhållna båda männen, som är i 20-årsåldern, bedömdes däremot vara så pass påverkade att de inte var i skick att förhöras under natten.

– Men nu är de förhörda och anhållna, säger vakthavande befäl på lördagsmorgonen. Något vapen har fortfarande inte hittats. Mer kan vi inte säga nu.

Den drabbade mannen ska inte ha behövt föras till sjukhus.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons