Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två män åtalas – ska ha använt narkotika, haft vapen och varit nära att köra på ett barn

Narkotinabrott, brott mot kniv- och vapenlagen, vårdslöshet i trafik och skadegörelse – det är bara några av punkterna på listan när två män nu åtalas vid Falu tingsrätt.

Annons

Två män i 20-årsåldern åtalas vid Falu tingsrätt misstänkta för en rad olika brott.

En av händelserna som lett fram till åtalet inträffade i slutet av april förra året i centrala Falun. Då ska de båda männen ha blivit ertappade påverkade av amfetamin, klonazepam, aprazolam, kodein, tetrahydrocannabinol samt morfin – något som gör att de åtalas för ringa narkotikabrott, ett brott som de båda erkänner.

Vid tillfället ska en av männen dessutom ha haft 12,6 gram amfetamin samt två knivar på sig och den andre en tårgaspistol. Det gör att de även åtalas för brott mot knivlagen respektive vapenbrott. Den första mannen erkänner. Den andra vidgår händelseförloppet men förnekar brott.

Några dagar senare ska en av männen ha stulit en bil och gett sig ut på vägarna i Borlänge – trots att han både saknar giltigt körkort och var påverkad av narkotika.

Han ska sedan ha kört bilen i hög hastighet genom ett bostadsområde där många barn befann sig, och varit nära att köra på två vuxna och ett barn. Vid tillfället ska han dessutom ha haft 3,18 gram cannabishartz samt en yxa i bilen.

För det åtalas han för tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, rattfylleri, två fall av ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. Han erkänner på alla punkter.

Samme man åtalas även för skadegörelse efter ett tillfälle i början av september 2015 då han ska ha tömt en brandsläckare på dess innehåll i en hyreslägenhet i Borlänge. Därefter ska han ha kastat ut brandsläckaren genom en fönsterruta så att glaset krossades. Han ska även ha haft en machete samt 17.34 gram cannabishartz och 25.5 tabletter klonazolam på sig.

Samma dag ska han ha blivit påkommen narkotikapåverkad och med ytterligare 61,1 gram cannabizhartz, åtta tabletter klonazepam samt en liten icke vägbar mängd amfetamin. Även i det fallet erkänner mannen brott.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons