Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två bränder i barnvagnar på kort tid i Malung

På kort tid har det varit två bränder i barnvagnar, som stått uppställda i flerbostadshus. De två bränderna har skett i samma område i centrala Malung.
Det hela utreds som mordbrand och handläggs av polisen avdelning för grova brott.

Annons

Resterna av den barnvagn som brann natten mot fredag.

Det var natten mot torsdag förra veckan som den första branden inträffade och denna veckan var det natten mot fredag som en barnvagn brann.

Båda bränderna har skett i samma bostadsområde i centrala Malung och är det finns en misstanke om att de kan vara anlagda.

Den första barnvagnen som brann stod uppställd i ett cykelförråd. Risken för spridning var liten men den gifta röken spred sig i byggnaden och huset fick vädras ut.

Branden som var natten mot fredag skedde i en barnvagn som stod uppställd i ett trapphus. Eftersom det mest var betong i trapphuset var risken för spridning begränsad.

Men även i detta fall spred sig giftig brandrök i huset.

– Det räckte med att vi vädrade, vi behöver inte evakuera någon av de som bor i huset, säger Per Hampus, räddningschef i Malung.

Vad som orsakat branden i de två barnvagnarna har inte Hampus någon uppfattning om. Men han kan inte utesluta att det handlar om anlagda braänder.

Samma slutsats drar polisen och det hela utreds som mordbrand. Någon misstänkt har polisen för närvarande inte. De vill gärna ha in tips från allmänheten om det är någon som gjort någon iaktagelse. De nås på telefon 11414, eller via polisens hemsida polisen.se.

Mer läsning

Annons