Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trio aktuell för häktning efter nattlig stöld av fyrhjulingar

Den nattliga stölden av två fyrhjulingar blev allt annat än lyckad för den trio män som på fredagsmorgonen greps i trakterna av den lilla byn Kolpebo mellan Vad i Smedjebacken och gränsen till Fagersta kommun.

Annons

En bidragande anledning till att trion kunde gripas bara ett par timmar efter stölden var att ägarna till fyrhjulingarna vaknat av inbrottet i garaget och att de sedan följde efter tjuvarna i bil.

Tidningen har varit i kontakt med ägarna. De föredrar visserligen att vara anonyma, men vill ändå tacka sina grannar som bevisade att grannsamverkan i området verkligen fungerar.

Läs mer: Män gripna misstänkta för nattlig stöld av fyrhjulingar

Dessutom är ägarna tacksamma för polisens snabba insats. Enligt uppgift ska patrullen ha varit på plats cirka tio minuter efter att ägarna larmat om inbrottet och stölden.

Nämnas kan också att fyrhjulingarna inte var fullstora maskiner, utan avsedda för barn.

Ägarna berättar att när en av fyrhjulingarna fick motorstopp flydde tjuvarna till fots för att en stund senare gripas.

Enligt Ludvikapolisens utredningschef Pär Israelsson är de tre männen i 30-årsåldern och samtliga hemmahörande i Västerås:

– Alla tre är misstänkta för nio andra brott vardera, samtliga i Västmanlands län.

– Det här blev såvitt jag förstår deras första gemensamma brott på den här sidan av länsgränsen, påpekar han och tillägger att en häktning av männen är aktuell.

Med tanke på att de flesta av de tidigare brotten har begåtts i grannlänet bedömer Pär Israelsson att den fortsatta utredningen sköts av polisen i Västmanland.

Läs mer: Polis från Dalarna ryckte ut efter väpnat bankrån i Norge – två misstänkta har gripits

Läs mer: Efter den dramatiska tågurspårning – då kommer trafiken att kunna rulla igen

Mer läsning

Annons