Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre unga män åtalas misstänkta för flera fall av stöld, olovlig körning och häleri

De tre unga männen ska bland annat ha stulit en permobil, en motorcykel och en yxa. Nu åtalas de vid Falu tingsrätt.

Annons

Tre unga män, 16, 17 respektive 20 år gamla, åtalas nu vid Falu tingsrätt misstänkta för en rad olika brott i Avesta kommun under juni och augusti i år.

Totalt innehåller åtalet hela nio punkter – bland annat stöld, olovlig körning och häleri.

Den första rör stöld, och här är 20-åringen ensam tilltalad. Stölden ska, enligt åtalet, ha skett i början av juni i år vid Grytnäs friskola. Mannen ska då ha tagit en okänd mängd drivmedel genom att slanga detta från ett fordon. Mannen själv erkänner brott.

Även andra punkten handlar om stöld. Här ska 20-åringen, denna gång tillsammans med 17-åringen, ha brutit upp en förrådsdörr vid Församlingsgården i Avesta. Från förrådet ska de sedan ha tagit ett bräckjärn samt en yxa. I andra hand yrkar åklagaren på att 20-åringen ska komma undan med att endast dömas för medhjälp till stöld. Både männen vidgår händelseförloppet men förnekar brott.

På tredje punkten är det återigen bara 20-åringen som står som tilltalad. I det fallet ska han ha tagit en permobil i Gamla byn i Avesta. Åklagaren vill att han ska dömas för stöld, men yrkar i andra hand på att han ska dömas för olovligt brukande. Mannen vidgår händelseförloppet men förnekar brott.

Nästa brott som 20-åringen, denna gång återigen tillsammans med 17-åringen, åtalas för är tillgrepp av fortskaffningsmedel. De båda männen ska då ha stulit en motorcykel i centrala Avesta. I andra hand yrkar åklagaren på att de ska dömas för olovligt brukande.

I det fallet åtalas även 20-åringen för grov olovlig körning, då han ska ha kört motorcykeln på riksväg 68 utan att ha rätt till det. Både männen vidgår händelseförloppet men förnekar brott.

Och 20-åringens lista fylls på. I slutet av juni ska han ha köpt en stulen moped. För det vill åklagaren att han ska dömas för häleri – ett brott som mannen erkänner. Han åtalas även för två fall av tillgrepp av fortskaffningsmedel – ett i början av augusti då han ska ha brutit sig in i ett förråd och stulit en moped som han sedan använde. Senare samma månad stal han även ett motorcykel.

Den sista punkten i åtalet rör 16-åringen. Han ska i slutet av augusti ha stulit en barnfyrhjuling – ett brott som han erkänner.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons