Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tog strypgrepp på polis – döms till fängelse

En man i 25-årsåldern tog strypgrepp på en polis när han skulle omhändertas enligt LOB. Nu har han dömts till sex månaders fängelse.

Annons

Händelsen som mannen döms för utspelade sig i september i år i Djurås i Gagnefs kommun, då den nu dömde mannen skulle omhändertas enligt LOB. Mannen ska när han förstod att han skulle omhändertas ha blivit aggressiv och börjat hota de tre poliser som skulle omhänderta honom.

Mannen lyckades brotta ned en polis på marken och la en arm om polismannens hals samtidigt som han höll fast hans kropp med benen. De två andra poliserna lyckades få bort mannen från polisen. Han ska vid samma tillfälle ha hotat poliserna med en stol och genom att göra en gest med handen som om han hade ett vapen.

Mannen själv har varken erkänt eller förnekat gärningarna, men bestridit ansvar för brott och skadeståndsyrkanden.

Falu tingsrätt anser att målsäganden har berättat om händelsen på ett detaljerat och sammanhängande sätt som är fria från motsägelser, och dömer mannen för våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman, till fängelse i sex månader. Han ska även betala skadestånd till den polis som han tog strypgrepp om på 5 200 kronor.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons