Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tingsrätten dömer 39-åring till fängelse – igen

Tiden i frihet blev kortvarig för den 39-årige mannen från Grängesberg. Bara dygn efter "muck" haffades han för nya brott och nu väntar ytterligare fyra månader bakom galler.

Annons

För andra gången i år har tingsrätten dömt den 39-årige mannen från Grängesberg till fängelse.

I den tidigare domen dömdes mannen till fängelse i nio månader. Tiden bakom galler var avklarad i augusti och därefter återstod den tre månader långa villkorliga frivgivningen.

Men redan den 25 augusti åkte han fast för ringa narkotikabrott. Och en vecka senare, den 2 september var det dags igen.

Då drygades listan ut med ytterligare ett ringa narkotikabrott samt brott mot knivlagen.

Därefter har brotten lagts på hög. När Falu tingsrätt i onsdags meddelade domen omfattade den olovlig körning vid fem tillfällen, rattfylleri, fem ringa narkotikabrott samt brott mot knivlagen vid tre tillfällen.

När tingsrätten resonerade kring påföljden noterades att 39-åringen "förekommer under 47 avsnitt i belastningsregistret" och att han många gånger tidigare dömts för grov olovlig körning och andra trafikbrott.

I ljuset av detta och att de senaste brotten begåtts under den villkorade delen i den förra domen sågs ett fängelsestraff som enda alternativet.

Brottsvärdet i domen sattes till fyra månaders fängelse. Dessutom fryser två månader av den villkorliga delen inne "... med hänsyn till det snabba återfallet under pågående prövotid.".

I domslutet som samtidigt var en deldom fanns ytterligare en tilltalad, en 45-årig man från en by utanför Grängesberg. Han dömdes för två fall av grov olovlig körning, varav den ena gäller en bilbogsering som utfördes den 31 oktober tillsammans med 39-åringen.

Den 45-årige mannen förekommer enligt tingsrättens uppgifter under 68 avsnitt i belastningsregistret och har precis som den yngre mannen dömts för grov olovlig körning ett flertal gånger.

I det här sammanhanget betecknar tingsrätten höstens "körkortslösa" körningar som lagtrots och dömer därmed 45-åringen till fängelse i en månad.

Tilläggas kan att båda männen erkänner samtliga brott.

Läs även: 40-årig man åtalad för 13 olika brott – hade sex knivar på allmän plats

Mer läsning

Annons