Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stalker döms till fyra månaders fängelse

Trots att de hade gjort slut fortsatte mannen kontakta henne. Nu döms en man från Ludvika till fängelse för olaga förföljelse.

Annons

I domen från Falu tingsrätt framgår att mannen från Ludvika och kvinnan, som är från Borlänge, tidigare har haft ett förhållande och bott ihop. Det hela slutade med att kvinnan efter två år kastade ut mannen ur hennes lägenhet.

Mannen har sedan förhållandet tog slut flera gånger sms:at och ringt kvinnan och sagt att han ville ha tillbaka henne. Kvinnan har bett mannen att sluta kontakta henne, men han har inte lyssnat.

Enligt domen har mannen också sökt upp kvinnan i sitt hem och ryckt i handtaget till ytterdörren och följt efter henne i sin bil.

Den nu dömde mannen har förnekat gärningarna, och menar att han haft kontakt med kvinnan för att få tillbaka tillhörigheter som han hade kvar hos henne och pengar hon var skyldig henne.

Men tingsrätten väljer alltså ändå att gå på kvinnans version av händelserna, med stöd av vittnesuppgifter från bland annat kvinnans grannne.

Mannen har tidigare dömts för olaga hot och skadegörelse till villkorlig dom med samhällstjänst. Mot bakgrund av det gör tingsrätten bedömningen att straffet den här gången bör bli fängelse, och dömer mannen till fängelse i fyra månader.

Mannen ska även betala skadestånd till kvinnan med 15 000 kronor.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons