Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska ha haft sprängämne garaget, dödshotat kvinna och slagit sönder bil med basebollträ

Mannen ska ha haft dynamitsprängämne i sitt garage, hotat en kvinna att sätta en kniv i hjärtat på henne samt slagit sönder en bil med ett basebollträ. Nu åtalas han vid Falu tingsrätt.

Annons

En man i 35-årsåldern åtalas vid Falu tingsrätt misstänkt för en rad olika brott.

Första punkten rör olaga hot. Enligt åtalet ska mannen, i Falu kommun i slutet av december förra året, ha hotat att döda en kvinna genom att bland annat ha sagt att han skulle sätta en kniv i hjärtat på henne.

Nästa punkt rör vapenbrott då mannen ska ha haft en kulgevär, ett handgevär samt 166 kul- och/eller hagelammunition i sitt garage i Borlänge utan att ha rätt till det.

I garaget ska han även ha haft 500 gram dynamitsprängämne jämte elsprängpatron – något som gör att han även misstänks för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva ämnen.

Mannen åtalas dessutom för två fall av skadegörelse. Den första ska ha skett i Borlänge i slutet av september förra året. Mannen ska då, med hjälp av ett baseballträ, ha slagit sönder glasrutor och bucklat till framskärm/motorhuv på en personbil så att det blev skador för minst 1 350 kronor.

Det andra ska ha skett i Falun i slutet av december förra året. Då ska mannen krossat en ruta till en kvinnas bostad. I det fallet ska han ha orsakat skador för 3 050 kronor.

Mannen erkänner skadegörelse. På punkten brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor så vidgår han händelseförloppet men förnekar brott.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons