Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sålde cider och öl utan tillstånd

En man i 45-årsåldern från Vansbro har åtalats för två fall av olovlig försäljning av alkohol. Det handlar om cider och starköl som mannen sålt, utan att ha tillstånd för alkoholförsäljning. Mannen nekar till brott.

Annons

Försäljningen har enligt åtalet skett vid två tillfällen under förra året. Det handlar om en gång i juli förra året och den andra gången ska ha varit i oktober förra året.

Vid var och en av tillfällena ska amnnen ha sålt, i vart fall tio burkar Rekorderlig cider och tio burkar starköl av märket Fagerhult export, sammantaget 20 burkar med vardera 33 centiliter cider och sammantaget 20 burkar med vardera 33 centiliter starköl.

Dagen innan den första gången mannen sålt alkohol har han fått information från Vansbro kommun om att han saknar tillstånd och då även fått besked från kommunen om vilka villkor som gäller för försäljning.

Mannen har i förhör nekat till brott, när det gäller det han ställs till svars för. Dock finns det ett par vittnen som kan styrka åklagarens yrkanden i åtalet.

Mer läsning

Annons