Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen utreder flera nya våldsbrott i Avesta

Flera fall av misshandel har skakat Avesta den senaste tiden. Natten till fredagen ska en pojke i övre tonåren ha misshandlats grovt vid Markusskolan, och natten till lördagen har en kvinna anmält att hon blivit knuffad och sparkad av okända män.

Annons

På lördagsmorgonen var delar av fotbollsplanen vid Markusskolan avspärrad.

Det var vid 18-tiden på fredagskvällen som personal på akutmottagningen ringde polisen om en patient som blivit misshandlad.

Patienten var en pojke i övre tonåren, och enligt polisanmälan ska misshandeln ha skett på fotbollsplanen utanför Markusskolan vid ett-tiden natten till fredagen.

Läs även: Flera personer misstänks för grov misshandel i Avesta

I anmälan står att pojken blivit nedslagen med ett tillhygge och fått brandfarlig vätska hälld över sig.

– Vi har inte alla detaljer klart för oss, men det har pratats om att ett basebollträ har använts som tillhygge. Något annat kan jag inte bekräfta i det här skedet, säger Stefan Dangardt, presstalesman på polisen i Dalarna.

Polisen har ännu inte gripit någon för misshandeln, men två personer har tagits in till förhör.

– De har förhörts och sedan blivit frigivna. Det betyder inte att de inte är misstänkta, utredningen fortsätter, säger Joakim Eriksson, inspektör på utredningsenheten.

Misshandeln är ett av flera anmälda våldsbrott i Avesta de senaste veckorna. En man i 40-årsåldern sitter häktad misstänkt för sexuellt ofredande, grovt rån och mordförsök efter att tre kvinnor blivit överfallna i Högbo den 7 september.

Läs även: Högboöverfallet: Häktad man misstänks även för mordförsök

I helgen ska ytterligare en kvinna ha blivit överfallen i Avesta. En kvinna i 60-årsåldern har anmält att hon vid halv ett-tiden natten till lördagen blivit misshandlad på Slaggatan av två för henne okända män. Enligt anmälan ska männen ha knuffat henne och sparkat henne i huvudet. I anmälan står också att kvinnan fått synliga skador i ansiktet, och att hon efter misshandeln tagit sig hem och uppsökt sjukhus.

Kvinnan har förhörts om händelsen, som rubriceras som grov misshandel, men på tisdagen fanns det ingen misstänkt.

Polisen har även fått in en anmälan om en misshandel av en kvinna i 70-årsåldern, som ska ha inträffat på Markusgatan någon gång mellan den 21 och den 24 september. Enligt polisen är det en person i kvinnans närhet som har gjort en anmälan efter att kvinnan berättat att hon blivit påhoppad av tre okända män.

Männen ska enligt anmälan ha slagit och sparkat mot kvinnans nyckelben och huvud, och hon ska ha fått skador på revben och nyckelben.I nuläget finns ingen misstänkt för misshandeln, och på måndagen lades förundersökningen ned.

– Det innebär att vi inte aktivt jobbar vidare med ärendet, men om det skulle komma fram något mer öppnar vi upp det igen. I dagsläget finns det inte material att komma vidare på, säger Joakim Eriksson.

Stefan Dangardt anser att det har gjorts fler anmälningar gällande våldsbrott i Avesta, men att utredningarna får visa hur många av de anmälda händelserna som har skett.

– Det är många anmälningar, men om det är så många faktiska överfall kommer att framkomma i utredningar, säger han.

Mer läsning

Annons