Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen tog Håkans körkort – bad om ursäkt i polisbilen – här är videohälsningen som gjort succé på nätet

Håkan Fransson från Öckerö blev stoppad av polisen utanför Örebro då han körde 105 km/h på en 70-sträcka. Körkortet blev indraget, men Håkan deppade inte för det. Med polisen spelade han in en videohälsning – som nu blivit en nätsuccé.

Annons

I videohälsningen, som publicerades på Facebook, får polisen berätta vad som hänt och Håkan Fransson ber offentligt om ursäkt, skriver Expressen.se.

Det var på onsdagen som Håkan och hans hustru satt i bilen på väg till barn och barnbarn i Söderhamn. På ett vägavsnitt strax norr om Örebro är hastighetsbegränsningen 70 km/h – där körde Håkan 105 km/h då plötsligt trafikpolisen stod bakom ett krön.

– Jag har ju ett gammalt as hemma och när man kör den känner man ju när bilen kommer upp i höga hastigheter, hela bilen börjar skaka. Men nu körde jag min nya bil och kände ingenting, berättar Håkan för Expressen.

Håkan fick sätta sig i polisbussen och fick berättat för sig att hans körkort skulle dras in med omedelbar verkan.

– Jag hade nog inte riktigt förstått konsekvensen av det hela och det har jag inte riktigt nu heller. Jag kan inte skylla på någon annan än mig själv, det är bara mitt fel, säger han till Expressen.

Den videohälsning han då spelade in tillsammans med polisen och publicerade på Facebook har blivit en viral succé, som delats och kommenterats ett stort antal gånger.

– Att vara ärlig och stå för det man gör tycker jag är en viktig del av livet. Själva videon var ju inte direkt genomtänkt men det är ju roligt att polisen ville spela med, säger han.

Själva videon var ju inte direkt genomtänkt men det är ju roligt att polisen ville spela med.

Håkan hälsar att han ångrar sig "jättemycket".

– Jag tycker ju inte att folk ska köra för fort men framförallt är det viktigt att man inte ska ta bilen om man har druckit. Det är speciellt viktigt nu i jul. Har du druckit så låt bilen stå ett dygn, säger Håkan Fransson.

Mer läsning