Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen dröjde vid inbrott – då räddade grannarna kiosken

När två män bestämde sig för att göra inbrott i Siljansnäskiosken gav de sig på fel kiosk i fel by. När larmet ljöd sprang grannarna ut och jagade bort förbrytarna.

Annons

Monica Svensson driver Siljansnäskiosken som hade inbrott söndag kväll den 25 september 22.09.

– Jag blir så arg, frustrerad och förbannad när det händer. De fick inte med sig pengar eller något från kiosken men de saboterade dörr och dörrslå. Så mycket extrajobb för att folk inte kan skilja på ditt och mitt, säger Monica Svensson.

Efter inbrottet var dörren förstörd så Monica fick lov att sova på golvet för att vakta kiosken.

– Jag är jätteförkyld efter att ha sovit på golvet hela natten då dörren var trasig så jag inte kunde låsa. Dessutom var det skadegörelse för över 10 000 kronor totalt vilket jag får stå för. Försäkringarna täcker inte allt för att dörren är över sju år gammal, säger Monica Svensson.

Siljansnäskiosken är helt återställd tack vare lokala hantverkare.

Men hon är ändå tacksam för alla som har ställt upp och hjälpt till i samband med inbrottet.

– Bara två dagar efter inbrottet var dörren, dörrslån, låset och elen återställd tack vare våra lokala hantverkare och entreprenörer som verkligen ställer upp.

Dessutom är hon mycket tacksam för att grannarna ryckte in direkt utan att tveka.

– Grannarna tvärs över gatan sprang ut och ropade direkt larmet gick. Andra grannar sprang också ut och ropade. De är värda en stor eloge och är jättebra för sitt rådiga ingripande, menar Monica Svensson.

Grannarna var där först och lyckades se när tjuvarna passerade över skolgården och stack mot kyrkan. några minuter senare var Monica där.

– Jag mötte en bil som var på väg mot Leksand och den bländade inte av vilket känns misstänkt eftersom tjuvar brukar göra så enligt polisen, berättar Monica Svensson.

När hon var framme vid platsen larmade hon 112.

– Jag ringde polisen kvart över tio och pratade i tre minuter. Då sa de att de inte har någon bil att skicka. Sen tog det över en timme innan de kom. Hade de kommit snabbare kunde de kunnat åka runt och titta eller kanske mött någon bil i omgivningen när de körde mot platsen, säger Monica Svensson.

Nu fick det bli en av grannarna som hoppade in i bilen efter inbrottet och se om det fanns något misstänkt i omgivningen.

– Jag vill rikta ett stort tack de grannar som räddade kiosken och jag är så tacksam för att de finns, säger Monica Svensson.

Mer läsning

Annons