Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen Dalarna varnar för kringresande misstänkta gärningsmän i skåpbil: "De är på väg norrut"

På kort tid har ett flertal stölder begåtts i Mellansverige med ett liknande tillvägagångssätt och liknande signalement på två misstänkta gärningsmän. Polisen i Värmland, Örebro och nu även Dalarna har gått ut med varningar på Facebook.

Annons

Stölderna har företrädelsevis skett hos butiker som säljer blommor. En person går in i butiken för att köpa blommor och får med sig butikspersonalen ur butiken eller till annan plats i butiken medan en andra gärningsman länsar kassan på kontanter. Detta skriver Tommy Lindh på värmlandspolisens hemsida.

Läs också: Polisbrist – eller?

Nu har även Polisen i Dalarna gått ut med en varning på sin facebooksida om att gärningsmännen är på väg norrut och kan drabba Dalarna.

Det här är den silverfärgade skåpbil som polisen varnar för.

De misstänkta grningsmännen färdas i en silverfärgad skåpbil. Brotten har skett i Grästorp, Karlsborg, Skövde, Laxå, Örebro, Nora och Karlskoga. Signalementen som framkommit är att det rör sig om två män. En av männen bär en rutig jacka i gult och rött. En man anges vara ca 25 år gammal, 170cm lång och har smal kroppsbyggnad. Han bär glasögon med tjocka glas och mörka bågar. Mannen talar ingen svenska och kommunicerar med bristfällig engelska. Den andra mannen anges vara ca 25 år gammal, 180 cm lång, smal kroppsbyggnad. Kort cendréfärgat hår.

Läs också: Inbrottsliga har skolor i sikte

Uppgifter till polisen lämnas på telefonnummer 114 14.

Mer läsning

Annons