Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pappa, mamma och broder åtalas för misshandel av familjemedlem i Malung

Ett föräldrapar och deras son i äldre tonåren åtalas för misshandel av sin dotter respektive syster, som är i 20-årsåldern.
De ska enligt åtalet ha slagit henne och stampat på henne och dessutom har fadern hotat att döda henne och styrkt det hela med att hålla en kniv mot henne.
Föräldrarna nekar till brott, men brodern medger misshandel.

Annons

Hela händelsen utspelade sig i familjens hem i början av februari. Fadern ska ha slagit kvinnan med både öppen och sluten hand mot både ansiktet och kroppe, och fortsatt att sparka och stampa på henne när hon fallit till marken.

Mamma ska också ha varit delaktig i misshandeln genom att hålla kvinna i håret och även slagit henne i ansiktet och på kroppen. Mamman ska enligt åtalet även ha främjat och uppmuntrat misshandeln, genom sin närvaro.

Brodern ska även han deltagit i misshandeln, genom att sparka kvinna och dra henne i håret. han uppmuntrade gärningarna genom att vara med på platsen.

Pappan åtalas även för olaga hot, då han genom att hålla en kniv mot henne, hotat att döda henne och sedan gömma kroppen. Allt detta skedde i familjens hem. Mamman, pappan och brodern åtalas för grov misshandel, alternativt medhjälp till grov misshandel.

Kvinnan fick smärta, det uppstod blodvite, blånader, andningssvårigheter och ömhet i spåren av misshandeln. Åklagaren anser att det hela bör bedömas som grovt med hänsyn till den hänsynslöshet och råhet som gärningspersonerna visat.

Båda föräldrar förnekar brott, däremot brodern medger att han misshandlat sin syster.

Mer läsning

Annons