Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordmisstänkte mannen från Malung fortsatt häktad i två veckor i avvaktan på åtal

Den man i 45-årsåldern som misstänks ha dödat en släkting i en verkstadslokal i Malung har omhäktats. Han är på sannolika skäl misstänkt för mord, alternativt dråp, som ska ha skett den 15 september.

Annons

Det var då som en man i 40-årsåldern påträffades svårt skadad i en verkstadslokal i Malung. Mannen hade så allvarliga skador att personalen på sjukhuset i Uppsala, dit han förts fattade misstankar om att det inte handlade enbart om ett olycksfall.

Ganska snabbt riktades misstankarna mot en släkting till den döde. Dessutom hade de två männen sedan tidigare haft kontakt med varandra i olika sammanhang, där det funnits ouppklarade affärer med i bilden.

Läs också: Man hittade mördad i verkstad

Den döde är känd av polisen sedan tidigare.

Den misstänkte gärningsmannen greps några dagar efter mordet och har i förhör medgett grov misshandel, alternativ dråp.

Den 22 september häktades han vid Mora Tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mord, alternativ dråp. Detta motsatte sig inte den misstänkte och han har inte heller motsatt sig omhäktningen som skedde den 6 oktober.

Läs också: Man häktad för mord

Skälet till den förlängning som chefsåklagare Fredrik framför i sin häktningsframställan är att förundersökningen kan inte slutföras inom föreskriven tid, dessutom är inte den rättsmedicinska undersökning klar, vilket är en absolut förutsättning för att åtal ska kunna väckas.

Försvaret har medgivit omhäktningen och den gäller nu fram till den 20 oktober, då åtal ska väckas eller en ny begäran om omhäktning ska lämnas in.

Mer läsning

Annons