Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlade kvinna med fotfil – 34-årig Ludvikabo misstänks för nio brott

Det är brokig blandning av brottsmisstankar som riktas mot en 34-årig man från Ludvika. Stämningsansökningen som lämnades in vid Falu tingsrätt i onsdags uppgår till totalt nio åtalspunkter.

Annons

Den 9 september i höstas ska mannen ha misshandlat en yngre kvinna i hennes bostad i Ludvika.

Enligt åklagaren ska mannen ha satt sig över kvinnan när hon låg ner, dunkat hennes huvud i golvet och slagit henne med en fotfil. Mannen har förnekat brott.

Vidare anklagas 34-åringen för brott mot knivlagen under tre åtalspunkter. Den 19 januari respektive 25 februari i år rapporterades mannen för att ha burit kniv på allmän plats i centrala Ludvika, vilket han också erkänt under förhören.

Däremot förnekar mannen att han den 10 september ska ha varit beväpnad med en morakniv och en strumpa med en hård boll i på en krog i centrala Ludvika.

Utöver detta misstänks 34-åringen för rattfylleri samtr ringa narkotikabrott gällande ett tillfälle den 25 februari då han stoppades och kontrollerades av polis i Ludvika. I båda fallen förnekar mannen brott.

Mannen instämmer heller inte i åklagarens anklagelser om att han i mitten av oktober månad ertappades med 20 liter egenhändigt tillverkad sprit samt en destillationsapparat med tillbehör i sin bostad.

Samma uppfattning har mannen om det ringa narkotikabrott han skulle ha gjort sig skyldig till samma oktoberdagsom polisen kom på besök.

Mer läsning

Annons