Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlad kvinna hotades med Hells Angels när hon skulle göra polisanmälan

Först ska han ha misshandlat en kvinna genom att bland annat ta stryptag om hennes hals och kasta in henne i en vägg. Sedan ska han ha hotat henne med Hells Angels och Bandidos när hon ville göra en polisanmälan. Nu ställs han inför rätta.

Annons

En man i 25-årsåldern, hemmahörande i Falu kommun, åtalas vid Falu tingsrätt misstänkt för misshandel och övergrepp i rättssak.

Det hela ska ha börjat med att han – i början av mars i år – misshandlade en kvinna på en adress i Falun genom att ta stryptag runt hennes hals, trycka upp henne mot en dörr samt ta tag i hennes armar och kasta in henne i en vägg så att hon slog i huvudet.

Han ska sedan, med hot om våld, angripit kvinnan för att hindra henne från att göra en polisanmälan. Han ska, enligt åtalet, ha sagt att han skulle skicka Hells Angels och Bandidos på henne och hennes familj om hon genomförde anmälan. Mannen själv nekar dock till brott.

Falubon åtalas även för ett fall av brott mot strålskyddslagen då han, i början av februari i år, ska ha blivit påkommen med att ha haft en stark laserpekare. På den punkten framgår det inte hur mannen själv ställer sig till anklagelserna.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons