Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man ska ha våldtagit barn, misshandlat person blodig och stängt in flera i källare

Mannen ska ha våldtagit ett barn, misshandlat en person blodig och stängt in två personer i en källare i Falun. Nu åtalas han vid Falu tingsrätt.

Annons

En man i 55-årsåldern åtalas vid Falu tingsrätt misstänkt för tre fall av misshandel, två av olaga frihetsberövande, ett fall av våldtäkt mot barn samt ett av försök till våldtäkt mot barn.

Brotten ska alla ha begåtts i Falu kommun mellan januari 2016 och samma månad 2017.

Alla tre fall av misshandel ska enligt åtalet ha inträffat någon gång mellan januari och juli 2016. I det första fallet ska mannen ha slagit en person på kroppen, men smärta som följd. I det andra ska han ha slagit en person på benet samt i bröstkorgen, magen och i asiktet.

Den sista personen som ska ha utsatts ska ha fått knytnävsslag i huvudet, blivit trampad på ena foten samt nypt i ett finger med blodvite som följd.

Under samma period ska två av dessa personer även ha blivit frihetsberövade genom att mannen stängt in dem i en källare.

Mannen ska även, vid ett tillfälle i januari i år, ha våldtagit en av dem, som vid tillfället var under 15 år gammal, på en adress i Falun – detta genom att beröra denne i underlivet med fingrarna. Han ska även, samma dag, ha försökt förmå barnet att suga på hans könsorgan.

På punkten rörande våldtäkt mot barn yrkar åklagaren i andra hand på att mannen ska dömas för grovt sexuellt övergrepp mot barn.

Som bevis läggs förhör med flera av de målsägande samt vittnen fram. Mannen själv förnekar dock brott.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons