Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man ska ha stulit fyrhjulingar och hanterat stöldgods – förnekar brott

En man har åtalats vid Falu tingsrätt för flera brott.

Annons

Mannen, som är i 40-årsåldern, är dels åtalad för häleri tillsammans med en annan man, som är i 60-årsåldern. Mannen i 40-årsåldern ska enligt åtalet ha sålt en stulen fyrhjuling till den andra mannen. Det hela ska ha inträffat i Borlänge eller Ludvika kommun i april 2014.

Mannen som ska ha köpt fyrhjulingen erkänner brott samtidigt som mannen som ska ha sålt den förnekar brott.

Mannen i 40-årsåldern åtalas även för tre fall av grov olovlig körning, då han vid tre olika tillfällen ska ha kört personbil utan att ha körkort i Borlänge i början av augusti 2015 och i juli och september 2016. Han åtalas dessutom för ännu ett fall av olovlig körning, den gången i början av juil.

Mannen åtalas också för ytterligare ett fall av häleri. I oktober 2015 ska han ha tagit befattning med stöldgods i form av ett kylskåp, en frys, en diskmaskin, två spisar, en fläktkåpa, en mikrovågsugn, två ugnar, diverse köksinredning och en såg med tillhörande sågbord. Det hela ska ha inträffat i Borlänge.

Mannen ska också ensam eller tillsammans med en okänd person ha stulit två fyrhjulingar och en släpvagn från ett företag i Borlänge. Han åtalas därför för stöld.

Mannen förnekar brott på samtliga åtalspunkter.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons