Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man ska ha hotat barn, misshandlat 15-åring samt hotat att "göra köttfärs" av kvinna

Ludvikabon ska ha hotat två flickor i 10-årsåldern, misshandlat en 15-årig pojke samt hotat att "göra köttfärs" av mamman till hans barn. Nu åtalas han.

Annons

En Ludvikabo i 60-årsåldern åtalas vid Falu tingsrätt misstänkt för tre fall av olaga hot, två fall av misshandel samt ett fall av övergrepp i rättssak.

Enligt åtalet ska han, i maj 2016, ha hotat en kvinna, som han har barn tillsammans med, genom via telefon genom att säga att han skulle "göra köttfärs av henne".

I juli ska han sedan ha hotat ytterligare två personer – varav den ena hans dotter som är i 10-årsårsåldern. Till henne ska han ha sagt att han skulle döda henne. Till den andra, en flicka jämnårig med hans dotter, ska han ha sagt att han skulle slå ut tänderna på henne.

Vad gäller de två åtalspunkterna rörande misshandel så ska dessa ha skett i Ludvika någon gång mellan den 1 augusti och den 1 december 2015. Ludvikabon ska då ha gett sig på en pojke i 15-årsåldern genom att ge honom ett knytnävsslag i ansiktet samt ett i magen.

Vad gäller punkten övergrepp i rättssak så ska mannen ha hotat mamman till flickan som han hotade att slå ut tänderna på.

Enligt åtalet ska han, efter att hon gjort en polisanmälan rörande det han ska ha sagt till hennes dötter, ha skickat sms till hennes mobiltelefon där han skrev att han skulle bevaka henne och att hon var"ynklig" samt att hennes barn kunde komma att bli hämtade av polis i skolan.

Mannen själv erkänner ett fall av olaga hot men förnekar att han ska ha hotat de två flickorna i 10-årsåldern. Han förnekar även anklagelserna om misshandel. Vad gäller punkten övergrepp i rättssak så vidgår han händelseförloppet men förnekar brott.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons