Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man med järnrör sätter skräck i hel by

Med ett järnrör i handen knackade mannen på hos en kvinna och skrek att han mördat tre personer och jagades av polis.
Senare krossades fönster i bostadshus, på altaner, till garage- och uthusbyggnader samt på bilar på sex-sju fastigheter.
– Nu fasar vi för vad som händer nästa gång, säger en bybo.

Annons

Under natten till lördagen vaknade en kvinna i en by i Gagnefs kommun av att någon knackade hårt på ett av fastighetens fönster.

Utanför stod en järnrörsförsedd man, bosatt i byn, och skrek att polisen var efter honom för att han mördat tre personer.

– Från den här fastigheten fortsatte han över en åker och spåren i den mjuka jorden visar att han bara hade en sko, berättar en närboende.

På andra sidan åkern krossades ett köksfönster och därefter krossades fönster på bostadshus, garage- och uthusbyggnader och åtminstone en inglasad altan på totalt en handfull olika fastigheter.

Dessutom krossades fönster in på flera parkerade bilar.

– Det handlar om skador för 10 000-tals kronor, säger en fastighetsägare.

Polisen larmades och kunde en stund senare gripa mannen i anslutning till en fastighet där det begåtts skadegörelse.

– Vi har fått in ett antal anmälningar om skadegörelse. Mannen misstänktes vara narkotikapåverkad och omhändertogs för kroppsbesiktning. Han släpptes senare, berättar polisens presstalesperson Stefan Dangardt.

En förundersökning är inledd och mannen misstänks för narkotikabrott och skadegörelse.

Nu är invånarna i byn oroliga för vad som kommer att hända framöver.

– Kvinnor och personer som bor ensamma tycker att det som hänt är oerhört olustigt och just då var det en skräckupplevelse. Visserligen har polisen under en följd av år haft koll på fastigheten och även gjort en del ingripanden, men tidigare har inte grannarna i byn drabbats. Nu ökar vår oro, säger en talesperson för byns invånare.

Stefan Dangardt säger att han har respekt för invånarnas oro och uppmanar dem att se över möjligheterna till grannsamverkan och att diskutera situationen med Gagnefs kommunpolis.

– Personalen som var i tjänst under helgen ansåg inte att det som då inträffade var tillräckligt för ett frihetsberövande, förklarar han.

Mer läsning

Annons