Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man i 25-årsåldern häktad för fem fall av misshandel och olaga hot

En man i 25-årsåldern, från Malung, häktades i dag av Mora tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för fem fall av misshandel och i samband med dessa fyra fall av olaga hot. Mannen ska sedan i maj hotat och misshandlat en person han står i nära relation till.

Annons

Det var i tisdags morgon som mannen grep och togs med på förhör till polisen i Malung. Efter att ha förhört honom anhölls han av åklagare och fördes sedan till arresten i Borlänge. På fredagsmorgonen begördes han häktad av åklagaren och tingsrätten i Mora har beslutat att bifalla begäran och mannen är nu häktad fram till och 10 november, då åtal ska väckas mot honom, eller att åklagaren begär en förlängning av häktningen.

Det han häktas för är fem fall av misshandel som skett i mannen bostad i Malung-Sälens kommun. Den första skedde den 11 maj i år, sedan var det en ny misshandel den 27 juni och ytterligare en den 14 juli.

De två sista innan han greps skedde den 12 oktober och den 25 oktober, samma dag som han greps i hemmet i Malung-Sälens kommun.

Som skäl för häktning hade åklagaren även angivit grov kvinnofridskränkning, men det vägdes inte med i beslutet om häktning. Han häktades för fem fall av misshandel och vid fyra tillfällen uttalat olaga hot.

Mannen dömdes för fyra år sedan för misshandel av en kvinna, ett brott han begått tre år tidigare när han var 17 år.

Mer läsning

Annons