Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Män greps i stulen bil – misstänkta för misslyckad smash and grab-kupp

Två män greps tidigt på måndagsmorgonen efter en biljakt i Sandviken, misstänkta för ett misslyckat inbrottsförsök i butiken Primo kläder i Rättvik ett par timmar tidigare.
– Det har varit mycket liknande inbrott tidigare och vi hoppas kunna knyta dem till något, säger Erik Hiding vid Bergslagspolisen.

Annons

Strax efter klockan 02 larmade vittnen polisen om att två maskerade män försökte ta sig in i butiken på Hsb-gatan i Rättvik.

– De försöker ta sig in genom att ta sönder rutorna, men de verkar misslyckas och försvinner i en bil, säger Erik Hiding, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen.

Polis i området lyckades inte anträffa bilen, men dess uppgifter gick ut till patrullerna i länet och omkringliggande län.

Knappt två timmar senare dök den upp på polisens radar igen.

– Strax före klockan fyra är det en polispatrull i Sandviken som får syn på den och försöker stoppa den, säger Erik Hiding.

Efterföljandet slutade vid Parkbadet i centrala Sandviken där bilen prejades av vägen och de två männen greps. Bilen ifråga var anmäld stulen i Gävle och falskskyltad. Två polisbilar ska enligt ett vittne ha bärgats från platsen efter gripandet.

– Nu är vi på väg att hämta hem de gripna och har tagit bilen i beslag för att se om vad det finns i den, det kan vara saker från andra ställen. Vi har haft mycket liknande inbrott tidigare och hoppas kunna knyta dem till något.

I nuläget är brottsrubriceringarna försök till stöld genom inbrott och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

– Och en del trafikbrott kan jag tänka mig, men jag vet inte exakt vad de rubriceringarna är, säger Erik Hiding.

Mer läsning

Annons