Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man försökte köra på tonåring med bil

Mannen blev irriterad på tonårspojken och började jaga efter honom med sin personbil. Vid en fotbollsplan kom han ikapp och körde över hans cykel.

Annons

I september förra året var en pojke, som då var 14 år gammal, ute och cyklade tillsammans med några kamrater i Ludvika.

En av vännerna hitttade en vägpinne, det vill säga en pinne som satts ned för att makera för snöröjare var vägkanten befinner sig, som han tog upp och bar några meter för att sedan slänga ifrån sig den igen.

En man i 70-årsårsåldern såg det hela genom sitt fönster och ropade åt pojken att lämna tillbaka pinnen. När pojken istället försvann med sina vänner hoppade mannen in i sin bil och började köra efter dem.

Vid en cykelbana lite längre bort kom han ikapp dem och han fortsatte jaga pojken in på en fotbollsplan. När bilen kom nära hoppade pojken av sin cykel i rädsla för att bli påkörd, sekunden senare kördes den över av mannen.

En man har dömts i Falu tingsrätt för försök till grov misshandel samt grov vårdslöshet i trafik.

En stund senare greps mannen av polis misstänkt för försök till grov misshandel samt grov vårdslöshet i trafik – brott som Falu tingsrätt nu valt att döma honom för.

De anser att brottet, om det hade fullbordats, hade bedömts som grovt eftersom det handlade om en livsfarlig gärning samt eftersom mannen visade särskild hänsynslöshet.

Mannen själv har hävdat att han körde efter pojken endast i avsikt att få denne att stanna och för att statuera ett exempel. Han har förnekat att han haft uppsåt att skada pojken.

Påföljden blir fängelse i ett år. Ludvikabon ska även betala 16 400 kronor i skadestånd till pojken.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons