Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man döms till fängelse för apoteksrån

Den man i 25-årsåldern som åtalats för rånet mot ett apotek i Horndal har nu dömts för brottet i Falu tingsrätt. Påföljden blir fängelse i ett år och tre månader.

Annons

En man i 25-årsåldern åtalades i början av december misstänkt för rånet mot ett apotek i Horndal, Avesta kommun, den 9 november i år.

Läs även: Man åtalas för apoteksrånet

Han skulle då, maskerad och med ett pistolliknande föremål i handen, ha tvingat personalen att lämna över narkotikaklassade mediciner – något som mannen, som greps strax därefter av polis – själv erkände.

Enligt domen ska mannen ha tagit sig in på apoteket i Horndal iförd en rånarluva och lagt en lapp på disken där det stod vilka narkotikaklassade mediciner han ville ha. Han ska även ha visat upp en pistol som var nedstucken byxorna för personalen.

Den dömde mannen har själv vittnat om att han efter rånet sprang hem till sin lägenhet där han plockade ut medicinerna från kartongerna. När han hörde att det bankande på dörren lämnade han hemmet genom ett fönster. Kort därefter greps han av polis.

Läs även: Polisen utreder samband mellan rån och inbrott i apotek

Nu har Falu tingsrätt beslutat att döma mannen för brottet. Han döms även för ett fall av olaga hot i Falun samt två fall av narkotikabrott.

Påföljden blir 1 år och tre månader i fängelse. Mannen ska även betala sammanlagt 35 000 kronor i skadestånd till apotekspersonalen, företaget samt de personer som han utsatte för hot i Falun.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons