Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man döms för att ha smugglat alkohol och odlat cannabis

En man i 40-åldern från Insjön döms av Mora tingsrätt till villkorlig dom med 120 timmars samhällstjänst för smuggling och ringa narkotikabrott.

Annons

Enligt domen har mannen i slutet av 2015 fört in 1172 liter starköl, 42 liter vin och drygt 67 liter sprit i landet utan att anmäla det till tullen. Mannen har själv berättat att alkoholen var till en fest för 12-14 personer och till jul- och nyårsfirande och att all alkohol skulle användas för eget bruk.

Men tingsrätten gör ändå bedömningen att den stora mängden alkohol inte var avsedd för eget bruk, och att mannen ska dömas för smuggling. Den alkohol som beslagtagits ska förklaras förverkad.

Mannen döms även för ringa narkotikabrott, efetrsom han olovligen framställt 7,18 gram cannabis. Mannen har berättat att han fått frön av en kompis och under några månader odlat cannabis. Men eftersom han tyckte att odlingen kostade för mycket avslutade han det hela och slängde plantorna på komposten. Mannen har uppgett att han gjorde det hela "mest för att prova".

Tingsrätten dömer alltså mannen för ringa narkotikabrott och smuggling till villkorlig dom med samhällstjänst i 120 timmar. Han ska även betala en avgift på 800 kronor till brottsofferfonden.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons