Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man åtalas för fräcka stölder från hönseriet

Runt årsskiftet utsattes Catarinas sprätthönseri i Stora Skedvi för flera stölder. Vid flera tillfällen fångades det på bild hur någon stal pengar ur självbetjäningskassan. Nu åtalas en man i 35-årsåldern för tre av stölderna, samt för en rad andra brott.

Annons

En man i 35-årsåldern åtalas vid Falu tingsrätt misstänkt för en rad olika brott.

På listan finns både grov olovlig körning, rattfylleri, två fall av narkotikabrott, brott mot knivlagen samt tre fall av stöld.

De sistnämnda ska alla ha skett i Stora Skedvi i Säters kommun den 23 december 2015, 20 januari 2016 samt 7 april 2016.

Alla tre stölderna ska ha skett på samma ställe – Catarinas sprätthönseri.

Vid de första två tillfällena ska mannen ha tagit kontakter till ett okänt värde ur hönseriets självbetjäninskassa, vid det sistnämnda en skruvdragare, ett slagträ samt en bultsax.

Läs även: De tog ägg, pengar och verktyg - sjunde tjuvbesöket i hönseriet

När det gäller stölden av verktyg den 7 april yrkas i andra hand på att mannen ska dömas för häleri. "NN har i vart fall tagit befattning med godset genom att förvara det i en personbil. Åtgärden var ägnad att förvåra återställandet av godset", skriver åklagaren.

Den åtalade mannen själv förnekar brott.

När det gäller punkterna grov olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott samt brott mot knivlagen så ska dessa brott ha skett i Borlänge i början av april i år.

Mannen ska då ha satt sig bakom ratten på en personbil, trots att han saknade körkort samt hade använt flera narkotikaklassade preparat – bland annat amfetamin. Han ska även ha haft 97,9 gram cannabis samt tre knivar i sin bil vid tillfället.

Mannen erkänner samtliga brott förutom brott mot knivlagen.

Vid samma tillfälle ska man även ha hittat en tigersåg, stulen vid ett villainbrott i Hedemora den 6 februari, i bakluckan på bilen. På grund av det åtalas mannen även för häleri.

Det brottet förnekas av mannen.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons